FAQ

Veel gegeven antwoorden
en andere Eureka! momenten

WPQS is de nieuwe, spannende manier om snel en zonder investering een website te publiceren. Daar heb je vast vragen over. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen én antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Staat het antwoord dat je zoekt er niet bij? Laat het ons weten.

De "allermeestgestelde" vraag

Is een WPQS-website iets voor mij(n bedrijf)?

Voor verreweg de meeste ZZP’ers, freelancers en MKB’ers, is een WPQS-website de ideale, kosteneffectieve all-in-one oplossing. Of je nu fysio bent, blogger, pedicure, hovenier, klusjesman, coach, tekstschrijver, (binnenhuis)architect – je krijgt de beschikking over een professioneel gebouwde WordPress website, afgestemd op je doelstellingen. Inclusief snelle hosting, onderhoud, helpdesk, e-mail, HTTPS-slotje etc.

Je beheert zelf de content maar hebt geen omkijken naar het technisch onderhoud van je website.

Een WPQS-website is NIET voor jou als…

* je geen tijd of zin hebt zelf content aan te leveren
* je een webwinkel wil beginnen
* je een ‘portal’, een ‘membership site’ of een online cursus oid wil publiceren
* je over of langs het randje gaat wat betreft gangbare fatsoensnormen
* je een fan bent van dansende gifjes en schreeuwende kleuren. Ook wij hebben onze trots…

En als je nog steeds twijfelt of een WPQS-website iets voor jou is, dan kun je het ons gewoon vragen…

Is WPQS iets voor mij?

Vertel ons wat je van een WPQS-website verwacht en we laten je (meestal binnen 24 uur) weten of we dat kunnen waarmaken

Vragen over je website

Het ontwerp, de opbouw en de ‘look & feel’ bepalen we aan de hand van je briefing en het materiaal dat je aanlevert. Eén ding kunnen we garanderen: het wordt een ‘cleane’, overtuigende website met een focus op je doelstellingen. Als je op zoek bent naar een website met dansende gifjes en schreeuwende kleuren, zijn we waarschijnlijk niet de beste partij om mee in zee te gaan…

Nee. We ontwerpen en bouwen voor jou een unieke website die volledig is afgestemd op wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

Dan gaan we dat oplossen.We hebben wat dat betreft geen (overdreven) lange ontwerperstenen dus hou je niet in 🙂

We bouwen een overtuigende homepage, een ‘about’ pagina, een pagina met een (generieke) ‘privacy policy’, een pagina voor je algemene voorwaarden (als je die hebt), een ‘nieuws pagina’ waarop je nieuws- of blogberichten kunt publiceren en een contactpagina (met een contactformulier) inclusief een ‘dankjewel-pagina’ die verschijnt na het invullen van het formulier.

Zeker! En dat is net zo ‘moeilijk’ als het maken en versturen van een email 🙂

Dat kan. Je kunt ze meteen na het opleveren van je website zelf toevoegen of je kunt ze door ons laten toevoegen. Als je er voor kiest dat door ons te laten doen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Minder dan je denkt waarschijnlijk, maar neem voor de zekerheid vooraf contact met ons op om misverstanden te voorkomen.

Eerlijk gezegd: geen idee. Werkelijk niet. We hebben afgelopen jaren honderden WordPress websites gebouwd maar we zijn nog nooit in de buurt van de grenzen van WordPress gekomen. Dus hou je wat dat betreft niet in.

Reken maar. Je website is een 100% volwaardige WordPress website. Bloggen, vloggen, podcasten – leef je uit!

100%. Je website blijft op een gsm of een tablet/iPad keurig overeind en alle functionaliteit blijft werken.

Ja. Je site heeft een ‘slotje’ en draait dus op HTTPS en niet op het onveilige HTTP.

Als je er een keer niet uitkomt of gewoon iets wil vragen, dan zijn we nooit meer dan een e-mail verderop. Bovendien zijn we bijna dagelijks een fors aantal uren bereikbaar via de chatbox op de website. Ook regelmatig ’s avonds. En dan heb je ook nog je eigen ‘Help Site’ die is afgestemd op je eigen website.

Zeker! Ga je gang. Je bent volledig de baas over je WPQS-website. Dus als je ‘m wilt uitbouwen met plugins dan kan en mag dat. Daarbij komt je ‘help site’ goed van pas. Je kunt op die website zonder risico uitproberen wat wel en wat niet het gewenste effect heeft.

Als we je nieuwe website opleveren, krijg je er meteen een ‘help site’ bij. Dat is een 100% kopie van je ‘echte website’. Het verschil is dat je de ‘help site’ niet zichtbaar is voor het publiek. Op die site kun je naar hartenlust experimenten en leren omgaan met WordPress. Als je op de ‘hulp site’ een fout maakt, heeft dat geen gevolgen voor je ‘echte website’. Heb je op je ‘hulp site’ uitgedokterd hoe je iets aanpast of installeert, dan kun je dat daarna zonder risico op je ‘echte website’ doen.

Daar heb je geen omkijken naar. Doen wij, op de achtergrond. Er wordt elke week een volledige backup van je website gemaakt en meerdere keren per week een backup van de database. Daarnaast houden we alle software up-to-date: WordPress, Theme en plugins. Wekelijks snijden we het ‘overtollige vet’ uit de database zodat die slank, lenig en snel blijft.

Voordat je website online gaat

Dan komt de trein vrij snel op gang. Het begint met 2 mails. In de een de zakelijke feiten zwart op wit. In de ander uitleg over je domeinnaam, wat we graag van je ontvangen aan content en andere inhoudelijke zaken. Een meer gedetailleerde uitleg vind je hier >

Zodra we eenmaal aan de slag gaan, krijg je daar meer uitleg over. Waar het op neer komt is je logo, foto’s en teksten.

We gaan er van uit dat jij zorgt voor teksten. Als je dat lastig vindt: het hoeft allemaal geen perfect Nederlands te zijn. Bij WPQS hebben we een achtergrond in content, dus we zorgen (in overleg uiteraard) dat je teksten kloppen als een bus.

Met de gemiddelde telefoon maak je tegenwoordig foto’s (en video’s) die je prima kunt gebruiken op je website. Daarnaast kunnen we in veel gevallen terugvallen op stock materiaal. Natuurlijk moet je eisen stellen aan het beeldmateriaal dat je gebruikt, maar leg de lat niet op verlammende hoogte. Hou er bovendien rekening mee dat je een foto binnen 3 seconden kunt vervangen door een betere.

Over WordPress

WordPress is verreweg ’s werelds meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Nou zeggen cijfers niet alles, maar ze onderstrepen wel dat WordPress een extreem flexibel en makkelijk hanteerbaar CMS is. Je kunt beginnen met een bescheiden website en die (als je dat wilt) gaandeweg uitbouwen tot een ‘powerhouse’ met duizenden pagina’s en elk denkbare functionaliteit. Over WP valt nog veel meer te vertellen, maar onthoud voor nu dat het voor bijna elke zakelijke website het ideale uitgangspunt is.

WordPress is een veilig CMS. Elk systeem is te hacken, WP dus ook, maar je moet van goede huizen komen. Voorwaarde voor die veiligheid is wel dat je WP-site draait op een solide server en dat alle software up-to-date is én blijft. Begrijp je waarschijnlijk meteen waarom je WPQS-website op onze server draait en door ons wordt onderhouden. Met als bijkomend voordeel dat jij daar geen omkijken naar hebt.

Ja, dat doen we. Maar eerlijk gezegd, stelt die hulp niet al teveel voor. Hoe je een nieuwe pagina toevoegt of een bestaande aanpast,hebben we je in 10 minuten uitgelegd. Bovendien: tegelijk met je WPQR-website krijg je van ons een ‘oefensite’. Dat is een kloon van je ‘echte’ website. Je kunt er naar hartenlust op oefenen en proberen zonder dat het invloed heeft op je ‘echte’ website. En als het allemaal tegenzit, is de helpdesk nooit ver weg.

Goede vraag! Een website bouwen is één, gevonden worden is iets heel anders. Helaas hebben we geen controle over het algoritme van Google. Wat we wél kunnen doen is je website zo zoekmachinevriendelijk mogelijk maken. Dat doen we door goed gebruik te maken van H1’s, H2’s etc, door beeld optimaal te comprimeren en slim te taggen, een slimme navigatiestructuur, sprekende ‘snippets’ en door de laadtijd van je pagina’s zo laag mogelijk te houden. Daarvoor gebruiken we software/plugins die zich hebben bewezen. Daarmee is de ‘onpage’ SEO 100% afgedekt.

Zakelijk

De website kost je niets. Je betaalt €24 per maand voor hosting, je domeinnaam en het (technisch) onderhoud van je website. Je betaalt éénmalig een setup-fee van €50. Er zijn geen verborgen kosten. Er komt wel nog btw bij.

Op de website die we voor je bouwen draaien een aantal ‘premium plugins’ waarvoor we jaarlijks licentiekosten moeten betalen. Daarvoor betaal je niets extra’s. Het is bij de maandelijkse kosten inbegrepen. Als je zelf extra premium (betaalde) plugins wilt installeren dan kan dat, maar betaal je die zelf.

Nee. Je kunt met een gerust hart pagina’s toevoegen, gaan bloggen of de functionaliteit uitbreiden. Daar merk je niets van in je portemonnee.

Nee, we doen niet aan contracten. We gaan er van uit dat je blijft als blij bent met ons en je website. Je kunt elk moment opzeggen. Als je dat doet, zetten we de incasso stop en nemen we afscheid van elkaar.

Als je onze overeenkomst opzegt ‘vervalt’ je website. Als je die wil behouden, betaal je daar een vergoeding voor. De hoogte van die vergoeding hangt samen met hoe lang je website bestaat.

Over je domein

Uiteraard! Waar zouden we zijn zonder domein 🙂

Ja, als je nog geen domein hebt, regelen wij die voor je. Daar zijn geen kosten aan verbonden, zolang het tenminste een .nl-domein is of een domein in dezelfde prijsklasse.

Dat heeft voor het belangrijkste deel een technische achtergrond. Om gedoe en ongelukjes te voorkomen controleren we graag de hele keten: van domein tot server inclusief alle software die daarbij komt kijken. Maar er is ook een zakelijke reden. Door de domeinnaam via ons te registreren, beschermen we onszelf beter tegen misbruik.

Nee. Als je aal een domein hebt, blijft het jouw domein. Het enige wat veranderd is via welke ‘registrar’ je domein is geregistreerd. Zo’n ‘verhuizing’ heeft verder geen gevolgen voor jou, je website of je portemonnee.

Als je nog geen domein hebt, vraag je die via ons aan. Dat domein komt op jouw naam te staan en is via ons geregistreerd.

Over de hosting/server

Ja, hosting van zowel je website als e-mail is inbegrepen bij die €24 per maand.

Dat het vlotte, soepele en veilige hosting is: afgestemd op WordPress, Genuine Intel 2.4 Ghz processoren, PHP 7.x, caching, 20GB opslag en via C-panel heb je bijna alle gangbare instellingen onder je muis. Wat wil je verder weten?

Standaard maken we een i[email protected] aan. Je kunt meerdere e-mailadressen aanmaken.